Un tânăr de 26 de ani, din comuna Dofteana, județul Bacău, s-a dat polițist cu un tricou cumpărat de pe internet, iar acum este cercetat penal pentru uzurpare de calitate oficială. Tânărul a fost depistat cu tricoul având toate inscripțiile specifice Poliției Române întâmplător, în urma unui control de rutină asupra unui autovehicul aflat în trafic.

“La data de 08 august a.c., în jurul orei 01:50, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei Staţiunii Slănic Moldova, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii, a procedat la oprirea în trafic a unui autoturism condus de un bărbat din comuna Dofteana, iar pe locul din dreapta faţă se afla un pasager ce purta un tricou de culoare bleumarin având toate inscripţiile specifice Poliţiei Române.

Pasagerul din comuna Dofteana nu a fost identificat ca fiind angajat în cadrul M.A.I.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de portul nelegal de decoraţii sau însemne distinctive, urmând ca la finalizarea cercetărilor, dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal Cătălina Păduraru. ( foto: imagine ilustrativă)