Polițiștii din Moineşti au depistat şi identificat un tânăr de 28 de ani, care ar fi sustras un autoturism şi l-ar fi condus fără permis şi sub influenţa alcoolului.

La data de 23 februarie a.c., poliţiştii din Moineşti au fost sesizaţi de un tânăr de 30 de ani, din localitate, despre faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul ce ar fi fost parcat în faţa blocului de domiciliu.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în seara zilei de 23 februarie a.c., un tânăr de 28 de ani, din Moineşti, ar fi sustras un autoturism, pe care l-ar fi condus pe raza localităţii. Ulterior, acesta ar fi sunat un prieten, un tânăr de 22 de ani, căruia i-a solicitat să conducă autoturismul înapoi în parcarea de unde ar fi fost sustras.

În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul de 28 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,54 mg/ l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui autovehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Sursa: IPJ Bacău