Clipe emoționante pentru oneșteanul Norbert Zerkula, student în anul I la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din cadrul Facultății de Științe Politice București. Acesta este singurul din zona Moldovei care a fost invitat ieri să rostească o alocuțiune de la înalta tribună a Ambasadei Chinei din București cu prilejul sărbătoririi a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România și cea de-a 15-a aniversare de la stabilirea Parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre China și România, relatează realitateadebacau.net.

La manifestarea de la Ambasada Chinei au fost invitați speciali și aproximativ o sută de tineri chinezi și români, precum șiAmbasadorul Jiang Yu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, secretar general al COSR, George Boroi, secretar general Asociației române de prietenie cu R. P. Chineză, Gheorghe Popescu, director al Institutului Confucius din Universitate București, Luminița Bălan, și reprezentanta de la Direcția Asia- Pacific a Ministerului Afacerilor Externe, Ana-Iulia Ghiță.

Nobert Zekula a absolvit, vara trecută, Colegiul Național “Grigore Moisil” din Onești, după care a ales să urmeze cursurile Facultății de Științe Politice București. “Una din marile mele pasiuni este legată de interacțiunea umană, aceea de a discuta cu oamenii, de-ai înțelege și de-ai ajuta. Planul meu de viitor este legat de una dintre pasiunile mele centrale, aceea de a lucra cu Omul și în beneficiul acestuia. Mă preocupă crearea de programe ce să vină în sprijinul tinerilor, ce să faciliteze categoriile cu nevoi speciale și crearea de structuri de reprezentare a tinerilor la nivel local, județean și național. Modelul meu în viață este Mihai I al României. Fiind pasionat de istorie, am descoperit ceea ce înseamnă iubirea de neam și de țară, am învățat că o societate fără moralitate nu este o societate care poate avea perspective”, a spus Norbert, pentru sursa citată.

Articolul integral AICI