La data de 09 octombrie  a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat bănuit de proxenetism. Două persoane au fost reţinute.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale a reieşit faptul că într-un imobil din municipiul Bacău, o persoană de sex masculin determină persoane de sex feminin să practice prostituţia.

În urma unei percheziţii domiciliare efectuată la locuinţa în cauză, poliţiştii au identificat o tânără, de 21 de ani, din judeţul Ialomiţa care ar fi practicat prostituţia, cu diverşi clienţi racolaţi de pe un site de anunţuri publice.

De asemenea, la aceeaşi locaţie, poliţiştii l-au identificat şi pe bărbatul de 24 de ani, din Bucureşti, care ar fi determinat-o pe tânără la practicarea prostituţiei. Asupra acestuia poliţiştii au găsit suma de 3.000 de lei.

Bărbatul de 24 de ani şi tânăra de 21 de ani au fost reţinuti de poliţişti pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi Judecătoriei Bacău cu propunere de arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi mărturie mincinoasă.

Investigaţiile au beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzii pentru Operaţiuni Speciale Bacău. (sursa: IPJ Bacău)