La data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii Biroului Rutier Bacău au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui eveniment rutier în urma căruia o persoană a necesitat îngrijiri.

Din verificările poliţiştilor a rezultat că, la aceeaşi dată, în jurul orei 08.30, un bărbat de 31 ani, din comuna Mărgineni, în timp ce se deplasa pe o bicicletă pe strada Alexandru Piru, către strada Arcadie Şeptilici, a acroşat un pieton minor care se deplasa pe acostamentul străzii, după care a părăsit locul faptei.

Minorul a fost transportat la spital pentru îngrijiri, iar poliţiştii, în urma sesizării primite, au efectuat activităţi specifice pentru identificarea şi depistarea bărbatului în cauză.

Astfel, la scurt timp, bărbatul în cauză a fost identificat şi depistat de poliţişti pe raza localităţii Baraţi. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei. (sursa: IPJ Bacău)