Curtea de Apel Bacău l-a condamnat definitiv pe un om de afaceri în vârstă de 51 de ani la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare efectivă pentru proxenetism, influenţarea declaraţiilor şi răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei. Iniţial, băcăuanul primise o pedeapsă de 3 ani  şi 8 luni de închisoare cu executare la Tribunalul Bacău, scrie adevarul.ro.

Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri  din Bacău a transformat un birou dintr-o clădire cu destinaţie de depozit care îi aparţinea într-un spaţiu unde organiza petreceri cu ”fetiţe”, în timpul cărora abuzul de alcool, droguri şi substanţe psihoactive, dar şi folosirea prostituţiei erau practici curente. Bărbatul de 51 de ani intermedia practic comerţul sexual.

Printre fetele care practicau prostituţia s-au numărat şi copile cu vârste între 13 şi 17 ani, care proveneau din mediul rural sau de la liceele din municipiul Bacău, au stabilit poliţiştii. Pentru ”serviciile” prestate, printre care se numărau şi spectacole cu caracter erotic care erau filmate, primeau bani, alcool, sau substanţe stupefiante.

”După caz, acesta procura servicii sexuale pentru cunoştinţele sale care îi solicitau acest lucru, sau racola bărbaţi interesaţi să obţină astfel de servicii în folosul persoanelor care practicau prostituţia. Au existat, însă, şi situaţii când tinere deja iniţiate în această practică au beneficiat de înlesnirea activităţilor lor, fiindu-le mijlocit contactul cu persoane interesate să le cumpere serviciile sexuale. Totodată, în timpul petrecerilor organizate au fost determinate să desfăşoare spectacole cu caracter erotic, fiind filmate în astfel de ipostaze”, se menţionează în rechizitoriu.

Clubul clandestin a funcţionat în perioada 2014-martie 2019, iar anchetatorii spun că omul de afaceri a acţionat ca un proxenet, punându-le fetelor la dispoziţie imobilul pentru practicarea prostituţiei şi cooptând persoane interesate de serviciile sexuale oferite contra cost.

Lucrurile au scăpat de sub control în momentul în care anchetatorii au efectuat percheziţii la depozitul din Bacău unde adolescentele se prostituau. Una dintre copile a fost audiată, prilej cu care a povestit cum se derulau petrecerile la care se consumau droguri, iar fetele erau plasate la clienţi ca să întreţină relaţii sexuale cu ei. (foto: imagine ilustrativă)

Articolul integral AICI