În patria vinului, la Focșani, un om de afaceri de lângă Onești a inaugurat, la sfârșitul săptămânii trecute, în prezența mai multor oficialități locale, printre care s-a numărat și primarul Cristi Valentin Misăilă, cel mai mare și mai complet showroom în viticultură și pomicultură din regiune.

Așezat strategic, pe marginea DN 2 – E 85, drum care leagă Bucureștiul de Moldova, showroom-ul Da Bacco se întinde pe o suprafață de circa 5.000 mp din care 590 acoperiți și cuprinde cam tot ce își pot dori viticultorii și pomicultorii în materie de echipamente de vinificație și mecanizare agricolă.

Mihai Fudulache, administratorul Grupului Da Bacco (cu sediul în comuna Cașin, în vecinătatea Oneștiului), nu s-a zgârcit deloc când a făcut această investiție în cel mai important bazin vini-viticol din România.

Pe lângă faptul că clădirile – magazinul de prezentare și hala care va adăposti echipamentele – au fost reabilitate, în curte a fost amenajată și o spectaculoasă fântână arteziană, care a furat de asemenea privirile vizitatorilor.

Pe parcursul zilei de vineri, 8 noiembrie, când Mihai Fudulache a tăiat panglica inaugurală, zeci de viticultori și pomicultori au trecut pragul showroom-ului Da Bacco, arătându-se impresionați de exponatele descoperite.

Oameni de afaceri care dețin sute de hectare de vie sau de livezi au apreciat valoarea echipamentelor ultraperformante aduse de Mihai Fudulache de la partenerii italieni ai grupului Da Bacco, multe dintre ele ajunse în premieră în România.

Viticultori veniți de peste tot din țară (printre cei vrânceni s-au strecurat mulți alții, unii chiar din nordul extrem al țării, din Maramureș) au primit de la specialiștii Da Bacco toate informațiile solicitate cu privire la utilajele expuse și s-au convins că firma controlată de Fudulache le oferă cele mai bune soluții de pe piață în domeniile viticol și pomicol, atât din punct de vedere tehnologic cât și tehnic.

Showroom-ul Da Bacco l-a impresionat și pe primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, care i-a solicitat lui Mihai Fudulache să facă o trecere în revistă a tuturor echipamentelor, apreciind că “Focșaniul, viticultorii din această zonă, aveau nevoie de așa ceva, de un partener serios, care să le poată oferi toate soluțiile necesare.”

“Este o zi mare pentru noi, cei ce facem parte din Da Bacco, și dacă în ceea ce am făcut în cei 15 ani de activitate nu am dezamăgit, sper ca și pe acest segment de activitate să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor viticultorilor.

Este primul showroom de acest gen și, bineînțeles, nu putea lua naștere în altă locație decât Focșani, pentru că Vrancea reprezintă cel mai mare bazin viticol din România și tot aici avem cei mai mulți clienți, parte din ei devenind după ani de zile de activitate adevărați prieteni! Mulțumesc și pe această cale celor prezenți, domnului primar Cristi Mihăilă, echipei Vincon Vrancea în frunte cu doamna Ema Mocanu și tuturor celor care ne vor călca pragul începând de astăzi, când showroom-ul va fi funcțional”, a declarat Mihai Fudulache.