Orașul Galați se confruntă cu un nou focar de Covid-19, chiar în Spitalul Judeţean de Urgență. În acest moment 38 de angajați sunt confirmați, patru secții au fost închise pentru 48 de ore, pentru dezinfecție, iar toate cele cinci paturi de terapie intensivă pentru tratarea bolnavilor de Covid-19 sunt ocupate, relatează stirileprotv.ro.

În urma anchetei epidemiologice, se pare că virusul a fost luat din comunitate.

„La Spitalul Județean, în prezent, sunt confirmate 38 de persoane, angajați ai spitalului, personal medical și personal de îngrijire. Patru secții sunt închise pentru dezinfecție terminală pentru 48 de ore. La nivelul județului, ca și pozitivi, am înregistrat 18 medici, 56 de asistenți medicali și 51 de brancardieri – infirmieri – îngrijitoare. Deci în total 125 de persoane”, a declarat Liliana Iordăchescu, de la DSP Galați.

Medicii care lucrează în secția ATI sunt epuizați fizic și psihic, iar de multe ori, la ieșirea din tură, trebuie să li se facă tratament cu perfuzii.

„Personalul medical este epuizat. Au fost cadre medicale care, după ieșirea din tură, au avut nevoie de tratament perfuzabil, de oxigenoterapie. De asemenea, paturile pe secția de ATI Covid, singura secție permanentă de ATI din județul Galați, este plină. Situația nu este deloc plăcută!”, a spus Ionuț Băneșanu, medic UPU, conform sursei citate.

Autoritățile fac apel către locuitori să evite zonele aglomerate și să păstreze distanța fizică. (foto: imagine ilustrativă)