Un muncitor român care locuiește pe Athelstone Road din Harrow, în nord-vestul Londrei, a fost reținut de polițiștii britanici sub acuzația că ar fi distrus cu un excavator cinci proprietăți în valoare totală de 4 milioane de lire.

Potrivit agenției Agerpress, care citează Press Association, Daniel Neagu, în vârstă de 30 de ani, a fost acuzat de distrugerea a unui număr de cinci locuințe construite de compania McCarthy and Stone în localitatea Buntingford din comitatul Hertfordshire, în valoare de aproximativ 800.000 de lire fiecare.

Românul acuzat de distrugere, care se află în arest preventiv și urmează să fie audiat la tribunalul din St. Albans la 10 septembrie, nu a fost angajat direct de compania constructoare, ci lucra pentru o firmă subcontractoare, Fenton.

„Aşteptăm raportul inginerului specialist în structuri pentru a putea realizat planul lucrărilor necesare în vederea reparării sau a reclădirii acestor proprietăţi. Suntem absolut devastaţi faţă de cumpărătorii afectaţi, iar prioritatea noastră este să menţinem legătura apropiată cu aceştia şi cu familiile lor şi să ne asigurăm că orice perturbare va fi limitată la minimum”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a companiei McCarthy and Stone.

Casele aflate pe o proprietate în construcție, pe Ermine Street, au suferit pagube însemnate la nivelul pereților exterior, după cum se poate vedea și în fotografia alăturată.

Daniel Neagu a fost reținut de agenții de poliție sâmbătă, la ora locală 17.40, chiar la locul faptei. (foto: E Herts Rural Police/Twitter)