Un medic de familie dintr-o localitate băcăuană a zis să facă și el “un ban cinstit” de pe urma isteriei colective generate de teama contaminării cu coronavirus. Doctorul și-a luat un aparat cu termoviziune și percepe 50 de lei taxă fiecărui cetățean care îi trece pragul ca să afle dacă are sau nu coronavirus, informează jurnaldebacau.ro.

Potrivit sursei citate, cu ajutorul acestui aparat, ce ține loc de termometru, medicul de familie, din comuna Tătărăști, le scanează pacienților temperatura corpului ca să se convingă, în prima fază, dacă nu cumva sunt suspiciuni că ar fi infectați cu noul coronavirus.

„Cu siguranță Direcția de Sănătate Publică Bacău nu a autorizat o astfel de activitate. În cel mai scurt timp, o echipă a instituției se va deplasa pentru a efectua o anchetă în acest sens. Menționăm că testarea pentru depistarea COVID-19 se face doar în centrele special acreditate, conform procedurilor”, a precizat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt DSP Bacău. (foto: imagine ilustrativă)

Articolul integral AICI.