În perioada 9-19 Septembrie 2021, în parcul municipal Onești va avea loc prima ediție a festivalului CivicOn, un festival diferit față de ce ne-am mai obișnuit până acum!

Implementat chiar de către tinerii din cadrul programului Empowering Youth Academy, festivalul urmărește să promoveze solidaritatea la nivelul întregii comunității, să promoveze implicarea civică în rândul tinerilor și reliefarea contribuției societăților civile la dezvoltarea comunității.

În cadrul festivalului vor avea loc mai multe activități, atât în Parcul Municipal, cât și la Biblioteca Municipală Radu Rosetti Onești, Cinema Capitol Onești, Bulevardul Oituz și sediul Asociației Sfânta Familie din Nazaret.

Parcul va fi amenajat pe măsura evenimentului, cu locuri de relaxare, de joacă pentru oricine de orice vârstă, cu un Open Stage, unde oricine poate cânta liber la instrumente puse la dispoziție și poate cel mai important, vor avea loc ateliere interactive dedicate în special tinerilor, unde vor afla ce înseamnă să fii cetățean activ, să te implici în acțiuni solidaritate, de voluntariat. Tot în parc, pe toată perioada festivalului va avea loc un târg la ONG-urilor locale, unde populația este invitată să viziteze standurile organizațiilor care se implică în diverse acțiuni locale și le pot susține.

La Biblioteca Municipală va avea loc o expoziție de artă a tinerilor artiști oneșteni, dar și un eveniment de dezbatere între tineri.

La Cinema vor avea loc două evenimente numite CivicTalk unde invitați din țară, dar și de la nivel local se vor adresa tuturor celor care vor dori să vină despre cum se pot implica pentru o lume mai bună, dar și despre ceea ce este important pentru tinerii de astăzi.

La sediul Asociației Sfânta Familie din Nazaret, de pe strada Ion Creangă 6, vor avea loc piese de Teatru Forum, ateliere civice, dar și serile filmului civic, unde vor fi vizionate în fiecare seară filme în ton cu festivalul.

Festivalul CivicOn este un eveniment din cadrul proiectului Empowering Youth Academy, proiect derulat de Asociația Sfânta Familie din Nazaret în parteneriat cu Asociația AVATAR cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a promova și a crește gradul de implicare civică în rândul tinerilor și populației locale.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro.

Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro. (sursa: comunicat de presă ; foto mare: redbull.com)