Cu ocazia sărbătorilor pascale, Mihai Zarzu, tânărul din Onești care de ani buni desfășoară tot felul de activități de voluntariat, a demarat o strângere de fonduri în cadrul unei noi campanii de ajutorare, pe care a intitulat-o “Un copil și un bătrân fericiți”.

“Strângem bani, alimente neperisabile și produse de igienă pentru familiile nevoiașe din Onești și din împrejurimi până pe 25 apilie”, spune Mihai Zarzu.

Până la ora redactării acestui articol, se strânseseră din donații 20.729 de lei.

Campaniei lui Mihai Zarzu I s-a alăturat și Lucian Mîndruță. Jurnalist, lector universitar și prezentator de televiziune și radio, Mîndruță îi încurajează pe oameni să doneze bani pentru cauza nobilă a lui Mihai: “Zic că merită sprijinit. N-o să pățim ca Moroșanu (n.r. – luptătorul de kickboxing Cătălin Moroșanu a fost păcălit de tăticul călăreț” din Iași, care și-a vândut casa primită din donații)

Mesajul integral al lui Lucian Mîndruță, care a și distribuit postarea lui Mihai Zarzu:

“Înainte să ajut pe cineva întreb în două locuri în sat: la magazin, să aflu dacă cumpără mai multă băutură decât mâncare. Și apoi la popa, să aflu ce fel de om e”.

Asta e metoda lui Mihai Zarzu, un făcător de bine mai puțin cunoscut, care ajută lumea în zona Onești de Bacău.

L-am cunoscut pe Mihai acum vreun an, când am pus pe picioare o colectă de bani, haine și hrană pentru un copil crescut de un tată singur și șomer – care nu mai putea munci cu ziua din cauza primului lockdown.

Între timp, Mihai a crescut operațiunea și acum și-a luat în grijă voluntar câteva sute de persoane.

Zic ca merită sprijinit. N-o să pățim ca Moroșanu”.