Un băiat de doar 15 ani din Bacău se zbate între viață și moarte după ce a repetat greșeala făcută periodic de zeci de adolescenți. Adolescentul se află în stare gravă la spital, prezentând o arsură pe 80 la sută din suprafața corpului. Medicii fac toate eforturile să îl salveze, notează stiriest.ro.

Băiatul a fost transferat de urgență cu elicopterul în cursul serii de duminică, 17 octombrie 2021, la Spitalul Clinic de Urgență „Sfânta Maria”, unde se află internat în secția ATI, intubat și ventilat mecanic. Medicii fac eforturi enorme să îl salveze, s-a intervenit chirurgical, operația durând 12 ore.

Au trecut doar două luni de la ultimul caz asemănător, în care o adolescentă din Roman a ajuns la spital după ce s-a electrocutat pe un vagon de tren în timp ce își făcea selfie.

„Duminică seara, 17 octombrie 2021, am primit prin transfer de la Bacău un pacient în vârstă de 15 ani, de sex masculin, cu electrocuție. Băiatul a fost transportat cu elicopterul și prezintă arsură pe 80 la sută din suprafața corpului. Este un pacient extrem de grav, intubat și ventilat mecanic. S-a intervenit cu echipa de chirurgie plastică, condusă de doamna doctor Sidonia Susanu, șeful secției de chirurgie plastică și coordonatorul unității funcționale de arși. După 12 ore de intervenție s-a excizat o suprafață de 15 la sută din arsură, este suprafața permisă pentru a nu crea un dezechilibru hemodinamic asupra pacientului. Este o arsură extrem de gravă, este un ars extrem de grav. Să precizăm că electrocuția face o dublă distrugere, este atât distrugerea de suprafață, cât și distrugerea țesutului în profunzime”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, Iași. (foto: imagine ilustrativă)