Organizat de Uniunea Națională a Barourilor din România, examenul de primire în profesia de avocat, care s-a desfășurat prin susținerea unui test grilă ce a cuprins 100 de întrebări din toate materiile de examen, s-a încheiat nefericit pentru consiliera oneșteană Mihaela Bădic-Geaboc.

Fosta primăriță de Helegiu, în prezent consilier oneștean și administrator public al comunei pe care a condus-o timp de 12 ani, a obținut doar 44 de puncte la examentul de primire în profesia de avocat, care s-a desfășurat la București, în prima zi a lunii septembrie.

Pentru a fi declarată admisă, Mihaela Bădic-Geaboc ar fi trebuit să obțină cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte.

Punctajul defalcat al Mihaelei Bădic: 13 puncte la organizarea și exercitarea profesiei de avocat, 12 puncte la drept penal, 7 puncte la drept civil și câte 6 puncte la drept procesual civil și drept procesual penal.

Pentru a putea participa la acest examen, consiliera oneșteană a trebuit să plătească și o taxă, în valoare de 1.000 de lei.