Un cioban și-a pierdut viața, noaptea trecuta, după ce a fost lovit de fulger. Bărbatul era cu peste 100 de oi în masivul Parâng, in Gorj. Ulterior, echipajele de la Salvamont Gorj au găsit moarte şi animalele, notează observatornews.ro.

În zonă, a plouat puternic, iar precipitațiile au fost însoțite de descărcări electrice. Dispariția bărbatului a fost semnalată la 112. Zece salvamontiști din Gorj și Hunedoara l-au căutat inclusiv cu un câine de la Salvamont.

Persoana dispărută a fost gasita decedata lovita de fulger împreună cu peste 100 de oi.

Salvamontiștii au coborât trupul neînsuflețit de pe munte și îl vor preda celor de la Institutul de Medicină Legală (IML) Gorj.

„Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru căutarea unei persoane anunțată ca dispărută în masivul Parâng,  zona Piatra Argelelor. Astăzi în zona au fost ploi foarte puternice cu descărcări electrice.  Participă 8 salvamontiști gorjeni si cu un caine de cautare Salvamont  și , ca resursă de sprijin, doi salvamontiști cadrul serviciului Salvamont Petroşani au început căutări din partea de Nord a vârful Reciu”, au transmis reprezentanţii Salvamont într-un comunicat transmis seara trecută. (foto: captură video Salvamont Gorj)