Aprilie începe cu fenomene meteo extreme! Am avut cel mai cald întâi aprilie din ultimii 50 de ani, cu temperaturi aproape caniculare, dar trecem la vânt cu putere de uragan. La munte vor fi cele mai puternice vijelii în orele următoarele. 

Luna aprilie a început cu temperaturi record, de peste 30 de grade Celsius în Oltenia şi Moldova. Temperaturile de astăzi au fost mai mari decât normalul cu 15 grade Celsius în unele oraşe.

În următoarele ore, curenţii de aer vor aduce în majoritatea zonelor praf saharian roşiatic din nordul Africii şi o schimbare bruscă de vreme, notează observatornews.ro.

Un ciclon foarte activ în nord-vestul Europei se va deplasa către est şi va duce la schimbarea radicală a vremii în ţara noastră. În primul rând vântul tot mai puternic va cuprinde întregul teritoriu de la vest la est, iar în multe zone rafalele vor ajunge la 80..85 km/h. La munte însă, vântul va depăşi viteza de 120 km/h”, notează sursa citată.

În plus, ploile cu tunete şi fulgere vor cuprinde tot Ardealul şi mare parte a Moldovei, iar temperaturile vor scădea în toată ţara cu cel puţin 5 grade Celsius. (foto: imagine ilustrativă)