Un bărbat care era dat în urmărire internațională și avea un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Austria pentru mai multe infracțiuni, inclusiv jafuri armate, a fost prins în Târgu Ocna. Mașina acestuia a fost trasă pe dreapta de polițiști după ce a încălcat viteza legală și așa au descoperit polițiștii cu cine aveau de-a face.  

„La data de 04 mai a.c., în jurul orei 12:30, o patrulă din cadrul Poliţiei Târgu Ocna, au oprit în trafic, pe DN 12 B, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, în timp ce circula cu viteza de 87 km/h.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, polițiștii au constatat că bărbatul posedă mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Austria, pentru savârşirea a cinci infracţiuni de participare în cadrul uni grup infracţional şi furt organizat sau armat, fapte prevăzute de Codul penal austriac, fiind emisă o dispoziţie de urmărire internațională.

Acesta a fost condus la sediul Poliţiei Târgu Ocna de unde a fost preluat de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și prezentat Prachetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 de ore.

De asemenea, urmează să fie declanşată procedura de predare către autorităţile din Austria”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector Măriuca Amariei. (foto: google.com/maps)