Facturile foarte mari la energie le dau dureri de inimă românilor. Unora până la limita unei adevărate drame. Pe un bărbat din Brăila „l-a luat inima”, la propriu, când a văzut factura la gaze pentru luna trecută. A fost nevoie de intervenţia medicilor, după ce i s-a făcut rău când a văzut cât are de plată, scrie observatornews.ro.

Un bărbat din Brăila a povestit pentru InfoBrăila.ro că soţia lui a chemat Salvarea, după ce lui i s-a făcut rău când a văzut factura de la energie.

Bărbatul ştia că preţurile au fost plafonate de Guvern şi că nu ar trebui să primească o factură exagerat de mare. A avut însă surpriza să primească o factură de 7 ori mai mare, în condiţiile în care consumul doar se dublase.

“Vă scriu în legătură cu factura de gaz primită ieri. Este de speriat, în sensul că, pentru un consum aproape dublu față de luna noiembrie, s-a emis acum o factură de 10 ori mai mare. Vă dau exemplul meu, pentru un consum de 91 metri cubi luna trecută s-au plătit 283 de lei, iar acum, la 190 de metri cubi trebuie să plătesc 2.000 de lei. Cum să plătesc eu această sumă, să fac rată la bancă? Dar lunile viitoare? Ce ne așteaptă?„, a povestit bărbatul pentru InfoBrăila.ro.

„Soția mea a chemat Salvarea, că mi s-a făcut rău când văzut. Noi murim de foame în casă și ăștia își bat joc de noi! Medicii mi-au zis că am făcut infarct de supărare. Noroc că m-au dus la spital și mi-au dat ceva care a dizolvat, nu știu eu exact, dar mi-au zis să mă feresc de supărări. Cum să mă feresc de nenorocirea care se abate peste noi în fiecare zi?!”, a mai povestit bărbatul.

În Gorj, un bărbat a încercat să se sinucidă când a primit factura la curent electric.

Bărbatul a primit o factură în valoare de 800 de lei, în condițiile în care câștigul lunar al acestuia este de 120 de lei, bani proveniți din ajutorul social.

La scurt timp după ce a văzut factura, bărbatul a încercat să se înjunghie, însă, din fericire, rana a fost superficială și nu i-a pus viața în pericol. (foto: imagine ilustrativă)