Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a anunţat, duminică, că va depune plângere la Poliţie, după ce mai multe indicatoare în limba maghiară au fost vandalizate în judeţele Harghita şi Mureş, scrie Pro TV.

Este vorba despre denumirea în limba maghiară a oraşelor Miercurea Ciuc şi Odorheiul Secuiesc, din Harghita, dar şi a localităţii Trei Sate din judeţul Mureş.

”Din păcate, azi-noapte au fost vandalizate trei indicatoare (din câte ştim până acum) de către autori necunoscuţi”, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov, Robert Elekes, citat de News.ro. Potrivit acestuia, instituţia va depune, în cursul zilei de luni, plângere la Poliţie pentru distrugere.

Din imagini se vede cum denumirile în limba maghiară ale localităţilor Miercurea Ciuc şi Odorheiul Secuiesc (judeţul Harghita) şi Trei Sate (judeţul Mureş), localitate aflată foarte aproape de limita cu judeţul Harghita, au fost acoperite cu vopsea.

Polițiștii au reușit, în mai puțin de 24 ore, să identifice un bărbat de 30 ani, din județul Bacău, care a recunoscut că a acoperit cu vopsea de culoare neagră porțiunea în limba maghiară a mai multor indicatoare rutiere din Harghita, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.

“Prin documentarea profesionistă a ipotezelor de lucru formulate, polițiștii au identificat și autovehiculul de care s-ar fi folosit persoana în cauză pentru comiterea faptelor, în interiorul căruia a fost descoperit un recipient de tip spray cu vopsea de culoare neagră, despre care există suspiciuni rezonabile că ar fi fost utilizat la vopsirea indicatoarelor rutiere”, au precizat reprezentanții IPJ Harghita. (foto: Pro TV)