După o noapte întreagă și o altă jumătate de zi în care câinele a plâns încontinuu, câțiva oneșteni de pe strada George Călinescu au alertat pompierii.

Misiunea de salvare a patrupedului, care a avut loc vineri după-amiază (n.r. – în jurul orei 13.30), nu a fost una deloc ușoară.

Din cauza faptului că groapa era adâncă dar avea în schimb o deschidere foarte mică, fiind imposibil accesul unui om chiar și de statură mică, pompierii au ajuns la concluzia că singura posibilitate prin care cățelul poate fi adus la suprafață este utilizarea unui laț.

În tot acest timp, oamenii căutaseră prin diverse metode să scoată cățelul la suprafață, dar fără sorți de izbândă.

Culmea, salvarea cățelului înfometat și speriat a venit de la un simplu muncitor de la DPP Onești, societatea de gospodărire a orașului, pompierii fiind plecați în acel moment! Lucrătorul de la DPP avea un laț la el, iar cățelușul, o femelă gestantă, a putut fi adus la suprafață.

“E o cățelușă care stă pe lângă blocul nostru, eu am grijă de ea, o hrănesc. S-a speriat săraca de zgomotul produs de artificiile care s-au dat la hotel, aseară (n.r. – de 8 Martie). Toată noaptea a plâns și pe deasupra mai este și gestantă, mi-era teamă că fată acolo și că mor toți laolaltă, și ea și puii, ne-a declarat femeia care a alertat și pompierii.

Tot femeia ne-a mai spus că groapa în care s-a adăpostit cățelul de frica artificiilor a apărut după o intervenție la rețeaua de gaze: “Au săpat acolo și așa au lăsat. Blocul nu are subsol, dar vedeți și dumneavoastră ce groapă s-a format sub clădire, nu știu dacă e normal așa ceva! Dar trăim în România, și ce lucru se mai face astăzi la noi cu simț de răspundere?!!!”.