La data de 04 august a.c., poliţiştii oneşteni au depistat pe raza comunei Bârsăneşti, o motocicletă, condusă de un tânăr, de 14 ani, din localitate, care a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism staţionat pe marginea părţii carosabile.

Din impact, minorul a fost accidentat şi transportat la spital. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, poliţiştii au identificat, un tânăr, de 17 ani, din Târgu Ocna, care i-ar fi încredințat spre conducere motocicleta, minorului de 14 ani, deşi ar fi cunoscut faptul că nu deţine permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere.

Cercetările continuă. (sursa: IPJ Bacău)