Lotul de Autostradă Nădășelu – Zimbor de pe A3 – Transilvania pe care îl construiește UMB, firma constructorului băcăuan Dorinel UMBRĂRESCU, a ajuns la 50% stadiu fizic de execuție, iar în acest moment este cel mai avansat șantier de autostradă din PNRR, notează economedia.ro

Firma lui Dorinel UMBRĂRESCU, UMB, produce grinzile în fabrica proprie pe șantierul autostrăzii, doar pentru poduri și pasaje fiind necesare peste 800 de grinzi. Dintre acestea, 336 au fost deja montate, iar alte 477 sunt finalizate și urmează a fi montate. Lungimea celor 477 de grinzi așezate „militărește” pe terasament este de 2,3 kilometri.

Lotul Nădășelu – Zimbor are o lungime de 30 de kilometri, costă 1,6 miliarde de lei după suplimentarea contractului și ar putea fi deschis în prima parte a anului viitor (CNAIR a acordat o extensie până în 2025). Următorul lot, Zimbor – Poarta Sălajului (13 km), este la aproximativ 25% execuție.

UMBRĂRESCU cu firmele sale lucrează pe Autostrada Transilvania la loturile cele mai dificile din cauza reliefului și a numeroaselor lucrări de artă, dar chiar și așa acestea sunt în acest moment cele mai avansate autostrăzi finanțate din PNRR. Din acest motiv cel mai probabil, segmente din Autostrada Moldovei – A7, precum și loturile de la Buzău și Focșani (finanțate prin PNRR) de 5 și 11 kilometri, ar putea fi terminate chiar înainte de cei 42 de kilometri din Autostrada Transilvania. (foto: imagine ilustrativă)

VEZI VIDEO AICI