Grupul UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu, a înregistrat și în februarie cele mai mari progrese în cadrul marilor proiecte de infrastructură rutieră din România. În topul pe luna trecută urmează italienii de la WeBuild și asocierea româno – bulgară Coni – Trace, scrie economica.net.

DORINEL UMBRESCU, cel mai puternic constructor român de autostrăzi domină și în februarie topul firmelor de profil în funcție de progresele din șantier. Astfel, grupul UMB a avut un avans de 6,5 puncte procentuale pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Pe acest contract, lucrările au depășit stadiul de 15%.

Tot firmele lui Dorinel Umbrărescu au avut luna trecută un prim progres de 5 puncte procentuale pe lotul 1 Buzău – Vadu Pașii din Autostrada Buzău – Focșani (A7).

Avans de 5 puncte procentuale au înregistrat și italienii de la WeBuild la mega – podul de la Brăila, unde luna aceasta a început așternerea primului strat de asfalt. Lucrările la cel mai complex proiect de infrastructură rutieră din perioada post-decembristă au ajuns la un stadiu de 90% în februarie.

Mai departe, asocierea româno – bulgară Coni – Trace a avut un progres de 4,6 puncte procentuale pe lotul 2 Mizil – Pietroasele/Stâlpu din Autostrada Ploiești – Buzău (A7). Lucrările pe primul lot intrat în execuție din A7 au ajuns la un grad de execuție de 12,50%.

Grupul lui Dorinel Umbrărescu revine în clasament cu un avans de 4 puncte procentuale pe lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord din Autostrada Buzău – Focșani (A7). Lucrările pe primul lot din A7 început de UMB au ajuns la un stadiu de 5%. De altfel, pasionații de infrastructură pariază că acest lot, pe care l-au botezat „cocoașa de la Focșani”, va fi primul inaugurat din cele 10 de pe A7 câștigate de UMB, de la Buzău la Pașcani.

Tot cu 4 puncte procentuale a avansat grupul UMB și pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord). Luna trecută, gradul de execuție pe acest lot al A0 a ajuns la 37%.

Clasamentul continuă tot cu UMB, care a raportat un prim avans de 3 puncte procentuale pe lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat din Autostrada Buzău – Focșani (A7).

Articolul integral AICI