Cel mai spectaculos nod rutier din țară va fi amenajat la sud de Pașcani, în cadrul proiectului de construire a autostrăzii A7, în condițiile în care contractul de lucrări este deja semnat, iar în această primăvară va fi „prima lopată”. Nodul rutier va fi construit de grupul de firme UMB, care lucrează pe cea mai mare parte a autostrăzii A7, respectiv între Focșani și Pașcani, scrie apix.ro.

Apix.ro a analizat documentația tehnică aferentă nodului rutier care va asigura conectarea autostrăzilor A7 și A8. Printre altele, nodul rutier, de tip turbion, va avea nu mai puțin de 8 bretele și 12 pasaje. La acestea se adaugă 5 podețe de mici dimensiuni (casetate). Construirea nodului va avea drept consecință și relocarea unui drum județean (DJ208L). „Va fi o realizare inginerească de amploare”, spun specialiștii. Nodul acoperă o zonă în suprafață totală de peste 220 hectare.

Nodul rutier este amplasat pe raza teritorială a două localități: Stolniceni Prăjescu și Pașcani. Bretelele vor avea o rază cuprinsă între 400 și 600 metri. Pe toate bretelele, viteza de proiectare este de 80 km/h. (foto mare: zdbc.ro; hartă: apix.ro)

Articolul integral AICI