Umbrărescu face o nouă demonstrație de forță. Lotul 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord), construit de grupul UMB, controlat de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu, va fi dat în trafic în august, cu un an mai devreme, a declarat marți ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Aici s-a dat ordin de începere în 16 august anul trecut. Zilele efective în care s-a lucrat efectiv sunt undeva la 96. Suntem la un stadiu de 51-52%, ceea ce înseamnă un progres extraordinar de bun. Termenul de finalizare ar fi undeva în vara anului viitor, dar după toate discuțiile pe care le – am avut cu constructorul și cu cei de la CNAIR, în această vară, undeva în august, deci cu aproape un an înainte, va fi dat în circulație acest lot, într-o lungime de 19 kilometri”, a declarat marți șeful Transporturilor.

Luna trecută, și secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu anunța că stadiul fizic al lucrărilor pe lotul 2 din sectorul nordic al Autostrăzii Bucureștiului se apropia de 50%, iar mobilizarea celor 1.000 oameni prezenți în șantier confirma angajamentul constructorului UMB de a finaliza și de a da în trafic această lucrare înainte de termen.

Potrivit lui Scrioșteanu, pe acest lot din nordul Capitalei se lucrează concomitent pe toate cele 11 pasaje și poduri, precum și pe toți cei 19 km.

Traseul Lotului 2 Nord – A0 se desfășoară între DN1 (în dreptul localității Corbeanca) și DN2 (în dreptul localității Afumați).

Atât oficialii din Transporturi, cât și pasionații de infrastructură anticipează că UMB poate finaliza lucrările pe acest lot înainte de termenul contractual – 16 iunie 2024. (sursa: economica.net; foto: arhivă)