Până când va fi gata noul bazar din Onești, autoritățile oneștene le pun la dispoziție comercianților rămași fără un punct de desfacere a mărfii spațiile rămase disponibile în cadrul complexului comercial din zona Pieței Agroalimentare, vizavi de fostul sediu al Onedil.

Dacă pe 6 octombrie 2016, la scurt timp după incendiul care a dus la închiderea activității în Bazarul Onești, la “Complex Comercial Piață” erau libere nu mai puțin de 25 de module, situația stă complet diferit astăzi.

Doar cinci module vor face obiectul licitației publice deschise, cu oferta în plic închis, care va avea loc pe 17 martie a.c., la orele 12.00. Toate aceste module oferite spre închiriere au suprafața de 10 mp, dar prețul de pornire diferă în funcție de amplasament, de la 218 lei/lună la 325 lei/lună.

 “Ce nu înțeleg eu este ce anume se întâmplă de întârzie atât de mult începerea lucrărilor de reamenajare la fostul bazar. Noi vrem să revenim acolo, clienții noștri s-au obișnuit să ne găsească în acel loc, nu ne interesează alte oferte. Se face acum jumătate de an de când a luat foc la ruși, și în afară de faptul că ne-au pus pe noi să ne demontăm coșmeliile, nu s-a făcut nimic altceva. Sper să nu fim duși cu vorba, ne-a spus un fost comerciant din bazar.

După închiderea bazarului, în toamna anului trecut, câțiva comercianți care își desfășurau activitatea în acel loc au preferat să-și sisteze afacerea pe perioada iernii, urmând să revină după încălzirea vremii. “Nu ne interesează aceste spații, în primul rând pentru că sunt foarte mici, n-ai loc nici să depozitezi marfa, nu mai zic s-o expui frumos, ca s-o vadă lumea! Poate totuși vor redeschide bazarul până la vară!”, a conchis fostul comerciant.