Ziua de miercuri ne aduce vreme instabilă, înnorări și averse în cea mai mare parte a țării. Se pot strânge cantități mari de apă, de peste 30-40 de litri pe metru pătrat, vor fi căderi de grindină și vijelii.

Vom avea maxime de la 16 grade în Bucovina și în estul Transilvaniei, până la 26 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea și în Bărăgan găsim vreme mai bună și câteva ploi de scurtă durată în Bărăgan, pe unde temperaturile se mențin ridicate și ajung la 25 de grade. În Dobrogea nu prea sunt semne de ploaie, iar pe litoral se ating doar 18 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se anunță încă o zi caldă, cu maxime de 24-25 de grade și atmosferă plăcută în primele ore. Mai târziu se adună norii și o să plouă în aversă. Vor fi și tunete, fulgere și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem vreme schimbătoare și temperaturi puțin mai scăzute decât marți O să plouă în mai multe reprize, maximele se opresc pe la 21-22 de grade, iar ploile continuă și după lăsarea nopții.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vor fi mai multe perioade cu înnorări și averse consistente, însoțite de fenomene electrice și vânt puternic. Se arată și soarele din când în când, dar temperaturile nu trec de 19-20 de grade.

Cam la fel va fi vremea și în vestul țării, cu mențiunea că pe-aici va fi mai cald și maximele ajung până la 21 de grade. Avem soare în prima parte a zilei, dar mai apoi, în zonele de deal și de munte se adună norii și o să plouă, pe spații mici.

În Transilvania soarele se arată trecător, iar după-amiază vremea devine instabilă și apar averse însoțite de descărcări electrice. Vântul se întețește pe timpul ploilor, iar temperaturile pleacă de la 17 grade la Miercurea Ciuc și ajung la 21 de grade în zona Alba Iulia.

În Oltenia înnorările și aversele apar tot în a doua parte a zilei, în regiunile deluroase și montane. Până atunci avem soare, vreme bună și temperaturi ridicate pentru această perioadă, de până la 24 de grade.

În ținuturile sudice va domina atmosfera însorită, iar în Lunca Dunării maximele ajung la 25 de grade Celsius. După orele prânzului, în zonele deluroase se înnorează și o să vină câteva ploi zgomotoase.

În București rămânem cu vremea frumoasă și caldă. Avem cer mai mult senin, vântul adie plăcut, iar la amiază termometrele vor indica 25 de grade Celsius, valori mai potrivite pentru începutul verii. La noapte, temperatura coboară până la 8 grade. (sursa: stirileprotv.ro; foto: imagine ilustrativă)