UPDATE – 11 aug. – 07.56: Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre surparea de teren produsă la Târgu Ocna. Locuitorii pe o rază de 150 de metri ar putea fi EVACUAȚI. Măsurile de urgență adoptate de CLSU – TOATE DETALIILE AICI

ȘTIREA INIȚIALĂ

În cursul acestei după-amiezi, în vecinătatea sondei nr. 265 din Tg. Ocna [cartier Gura Slănicului, str. Aprodu Purice 1-3], s-a produs o surpare a terenului pe aproximativ 100 mp, apărând o acumulare de apă cu salinitate scăzută.

Zona a fost pusă imediat sub observație de autoritățile locale şi reprezentanții sucursalei Tg. Ocna a Societății Naționale a Sării – Salrom, cu responsabilități pe linia prevenirii unor accidente/situații de urgență în activitatea de exploatare. Sonda a fost oprită din activitatea extractivă încă din aprilie 2023.

Lucian Bogdănel, prefect județul Bacău: „Alături de primarul Cristian-Aurelian Ciubotaru şi conducerea ISUJ Bacău – Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Bacău, am făcut în această seară o primă evaluare a situației la fața locului.

Concomitent, am discutat cu directorul general Dan Dobrea (Salrom), iar o echipă de experți ai companiei este pe drum spre Bacău, urmând ca mâine dimineață, la prima oră, aceştia să determine – cu exactitate – starea de fapt şi să propună, împreună cu ceilalți factori responsabili, măsurile care trebuie luate pentru a stabiliza şi a pune în siguranță perimetrul”.

La acest moment, zona este împrejmuită şi pusă sub observație continuă, permanența pe timpul nopții fiind asigurată de lucrătorii Salrom, ISUJ şi de reprezentanții autorităților locale. (foto: Facebook)