La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău,  împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în județul Bacău, în două cauze penale în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele cercetate, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, ar fi procurat și introdus în țară, de pe teritoriul Țărilor de Jos, prin intermediul unor firme de curierat, mai multe cantități de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive (ADB-butinaca), ulterior fiind comercializate către diferiți consumatori, din județul Bacău, la prețul de 100 de lei/doză.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (sursa: comunicat de presă IPJ Bacău)