Gheorghe Moroșan, bărbatul de 68 de ani care a ucis cu sânge rece doi muncitori, luni seară, în fostul său apartament, fiind apoi împușcat de forțele de ordine, a fost preluat de o ambulanță SAJ, în urmă cu puține momente (n.r. – în jurul orei 15.30), de la Spitalul Municipal Onești și transferat, sub escorta jandarmilor, la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

Gheorghe Moroșan a fost transferat de la spitalul din Onești la SJU Bacău deoarece ocupa singurul salon ATI, în care sunt două paturi.

Ambulanța SAJ este însoțită până la Bacău de o dubă de jandarmi și de un antemergător IJJ, în salvare fiind și un polițist.

„Noi suntem spital suport COVID. Pe zona non-COVID avem doar două locuri și atunci se va da curs procedurii de transfer a pacientului într-o unitate medicală cu terapie intensivă non-COVID. Necesită supraveghere post-operatorie de lungă durată. Pot să apară complicații. Pacientul va mai trebui să stea internat, va necesita investigații suplimentare, care, momentan, nu sunt disponibile în spitalul nostru, iar noi fiind spital suport-COVID avem nevoie de a ne canaliza pe patologia curentă. (…) Ocupă un salon întreg non-COVID, unde avem disponibile doar două locuri și atunci noi va trebui să facem demersurile necesare pentru a elibera acel loc pentru a putea susține serviciile medicale pacienților care se adresează unității noastre”, a spus dr. Anca Băncescu, înainte de transferul efectiv al bărbatului.