Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile a scăzut sub 3 la mia de locuitori în Onești, mai precis la 1,87, ceea ce le permite antreprenorilor din industria HoReCa din localitate să-și redeschidă unitățile la interior.

Municipiul Onești intră la reevaluare în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bacău de astăzi, de la ora 14.30, așadar mai este doar o chestiune de ore până când se va oficializa redeschiderea localurilor din Onești, este drept că pentru moment la doar 30% din capacitate.

Potrivit Hotărârii de Guvern 1065 din 11 decembrie 2020, prin care a fost prelungită starea de alertă pe teritoriul României timp de încă o lună, începând cu 14 decembrie 2020, “activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, în județe/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori (…).

Așadar, există premisele (dacă se menține trendul descendent al infectărilor) ca antreprenorii din Onești să poată funcționa chiar la 50% din capacitate, în situația în care rata de infectare, situată astăzi la 1,87/1.000 de locuitori, coboară până la cel mult 1,5/1.000 de locuitori.

În timp ce municipiul Onești are o rată de infectare de 1,87, în Bacău rata este de 2,40, iar la Moinești, a treia localitate ca mărime din județ, este de 1,88. (foto: imagine ilustrativă)