Ce a mai rămas din fostul producător de utilaje pentru industria petrochimică și energetică UTON Onești (fostă IUC Borzești), astăzi aflat în faliment, va fi scos la licitație de Tribunalul Bacău, prin lichidator judiciar, prin licitație publică cu strigare.

Potrivit anunțului de vânzare, sunt scoase la mezat un imobil compus fin cale ferată industrială și teren aferent. Mai precis, este vorba despre un teren intravilan în suprafață de 9.772 mp, situat în municipiul Onești, și cale ferată uzinală exterioară cu lungimea de 1782,80 ml, proprietatea UTON Onești, la prețul de pornire a licitației de 238.722 de euro, exclusiv TVA.

Condițiile de participare precum și detaliile privind activul scos la licitație se regăsesc în detaliu în caietul de sarcini ce poate fi procurat până în preziua licitației, pentru suma de 3.000 de lei exclusiv TVA.

Ședințele de licitație publică se vor organiza săptămânal în fiecare zi de marți, ora 15.00, începând cu data de 23 februarie 2021 și până în data de 9 martie 2021, la sediul ales al lichidatorului judiciar.

Sentința dată de Tribunalul Bacău pentru deschiderea procedurii de faliment în cazul societății UTON Onești a fost publicată în octombrie 2014 Buletinul Procedurilor de Insolvență.

Tribunalul a dispus intrarea în faliment în procedura simplificată, precum și dizolvarea societății UTON. În luna mai 2013, s-a anunțat intrarea în insolvență a firmei controlate indirect de omul de afaceri Marian Iancu. Tribunalul Bacău a admis cererea unui creditor al societății din Onești, dar insolvența fusese cerută de încă un creditor și chiar de acționarii de la UTON.

Astfel, în dosarul pe care a fost data hotărârea tribunalului au apărut firmele Urbis Armături Sanitare, Biodinamic și Felbermayr România, dar și BKP Trust Invest, Municipiul Onești, Direcția Generală a Finanțelor Publice (actuala Administrație Județeană a Finanțelor Publice Bacău) și Sideralcom. (foto: imagine ilustrativă)