Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat despre programările în platforma informatică, că sunt ocupate 1.800.000 de locuri pentru vaccinare, totalizând atât doza 1, cât şi doza de rapel, notează observatornews.ro.

În ceea ce priveşte programările în platforma informatică, din data de 26 ianuarie până pe 15 aprilie, sunt ocupate 1.800.000 de locuri pentru vaccinare, totalizând atât doza 1, cât şi doza de rapel.

Dintre acestea, 73% sunt ocupate de persoane cu boli cronice, cu vârsta peste 65 de ani. De asemenea, 27% sunt persoane care deservesc activităţi esenţiale.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheroghiță, a mai spus că România are în prezent un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-Covid, aşa că, începând cu 28 ianuarie, se decalează cu zece zile toate persoanele programate care deservesc activități esențiale.

“Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că în săptămâna 18 – 24 ianuarie am recepționat cu 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate. Ca atare, soluția noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centre medico-sociale, a celor din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca începând cu 28 ianuarie să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activități esențiale, adică 35.000 de persoane”, a mai spus Gheorghiţă.

Legat de numărul centrelor vaccinare, în total, la acest moment, avem 583 de centre active, dintre care pentru etapa I, din unităţile medicale în care se continuă efectuarea rapelului pentru personalul din prima etapă, sunt 269 de centre care continuă rapelul.

Pentru etapa a II-a sunt 212 centre de vaccinare cu 337 de fluxuri. Se mai adaugă 60 de centre din reţeaua MAI. (foto: imagine ilustrativă)