Timișoara este primul mare oraș în care sunt introduse în această toamnă restricțiile de weekend, în condițiile în care rata de îmbolnăvire se apropie de 4,5, notează stirileprotv.ro.

Pe de altă parte, de când certificatul verde este obligatoriu la restaurante și săli de sport, mulți s-au decis să se vaccineze.

În doar 24 de ore, la Timișoara s-au administrat 1.026 de vaccinuri, spre deosebire de săptămânile trecute, când erau administrate mai puțin de 400 de doze pe zi.

Tendința este în creștere, mai ales de când autoritățile au anunțat că certificatul verde este obligatoriu pentru restaurante, nunți sau evenimente sportive.

Pe de altă parte, în Timișoara și alte 9 localități vor fi introduse restricțiile de weekend. Asta înseamnă că, de vineri până duminica, magazinele se vor închide de la ora 18:00, iar oamenii nu mai au voie să iasă din casă după ora 20, fără un motiv întemeiat.

De pildă, dacă vor merge la serviciu, spital sau să îngrijească o persoană bolnavă, vor completa din nou declarația pe propria răspundere.

Cetățenii pot ieși noaptea din case doar dacă completează o declarație pe propria răspundere. (foto: imagine ilustrativă)