Începând de luni, 9 noiembrie, activitatea comercială în piețele din toată țara de tipă hale va fi suspendată pentru o perioadă de 30 de zile, aceasta fiind una dintre măsurile luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, a anunțat pe Facebook că se vor lua măsuri în sprijinul comercianților din piața agroalimentară. Concret, tarabele de legume și fructe din interior vor fi scoase în afara halelor.

Totodată, se va încerca organizarea unor piețe volante în mai multe cartiere ale orașului.

“Venim în sprijinul cetăţenilor şi al producătorilor agricoli prin reorganizarea pietei agroalimentare Onesti‼

Activitatea din incinta Pieţei Agroalimentare se va modifica, începând de luni, din cauza restricţiilor impuse de pandemia COVID-19.

Practic, tarabele la care se vind legume şi fructe vor fi scoase în afara Pieţei în imediata apropiere, unde Primăria Onesti va asigura condiţiile pentru un comerţ civilizat în aer liber.

De asemenea, pentru a oferi posibilitatea cetăţenilor de a continua să se aprovizioneze cu produse agroalimentare, vom încerca să organizăm pieţe volante în cartiere”, a precizat primarul Neghină.

Și la Comănești, primarul Viorel Miron va amenaja piețe volante, descoperite, în mai multe cartiere din oraș, unde producătorii de legume, fructe și alte produse alimentare vor putea să-și comercializeze mărfurile, ca alternativă la închiderea piețelor și târgurilor. (foto: facebook.com/Laurențiu Neghină)