Autoritățile oneștene anunță măsuri dure împotriva celor care aruncă gunoi pe domeniul public. Amenzile nu sunt suficiente, așa că s-a decis confiscarea mașinilor sau căruțelor proprietarilor care au o conduită precară. Vehiculele vor fi vândute sau distruse, după caz.

“Începând de astăzi, cei care vor arunca gunoi în zone nepermise vor fi aspru sancționați, măsurile coercitive vor ajunge pană la confiscarea vehiculului cu care se transportă gunoiul!!!

Primăria Onesti a organizat in incinta Oborului săptămânal, o platformă dotată cu containere de mare volum unde oneștenii care produc deșeuri din construcții sau deșeuri voluminoase (mobilă veche, stolerie, etc.) le vor putea depozita GRATUIT. Platforma poate fi folosită de luni pana vineri între orele 8:00 și 17:00, de către locuitorii Oneștiului.

De asemenea, pentru cantități mari de deșeuri (peste 2.000kg), Romprest pune la dispoziție, la cererea și adresa celor interesați, containere speciale.

NOTĂ: Deșeurile din construcții vor fi transportate și depozitate în formă ambalată (saci, cutii), cu scopul de a fi păstrată curățenia la locul de depozitare.

In ședința de CL din 12 iulie vor fi stabilite și alte măsuri de buna gospodărire cu intentia de a menține un oraș curat!

Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a precizat primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, într-o postare pe Facebook, care dorește să ia exemplul altor localități din țară, unde s-a aplicat deja această măsură drastică împotriva persoanelor prinse că aruncau gunoiul în natură. (foto: imagine ilustrativă)