Primăria unei comune din apropierea Oneștiului și-a informat cetățenii cu privire la declanșarea unei posibile crize a gunoiului, după ce angajații operatorului de salubritate Romprest care prestau în această zonă și-ar fi înaintat demisiile în bloc. 

Pentru rezolvarea situației, în condițiile în care se prefigurează o criză a gunoiului în zona Oneștiului, cel mai probabil se va convoca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bacău.

Bună ziua!

Vă aducem la cunoștință că am fost informați despre faptul că salariații Romprest de pe zona Onești și-au înaintat demisia în bloc, drept urmare nu a mai avut cine să efectueze serviciul de colectare și transport deșeuri menajere.

Acest lucru nu se întâmplă doar în Comuna Oituz, ci pe toată zona Onești unde era programat astăzi acest serviciu de salubritate. Menționăm că miercuri și joi s-au ridicat deșeurile selective.

Pentru soluționarea problemei, în cel mai scurt timp, cel mai probabil se va convoca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău.

Apelăm la spiritul civic al cetățenilor oituzeni ca aceștia să nu arunce gunoiele pe prunduri sau în alte zone limitrofe până la soluționarea problemei la nivelul firmei de salubritate.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!, se menționează în anunțul autorităților oituzene, transmis în cursul zilei de vineri, 10 septembrie.

Reporterii UNU pe Trotuș nu au reușit să ia legătura cu reprezentanții Romprest care coordonează activitatea în zona Oneștiului. (foto: imagine ilustrativă)