UPDATE – 10.43: Primele imagini după atacul ursoaicei de la stâna din Cașin – CLICK AICI

ȘTIREA INIȚIALĂ

Două mesaje RO-Alert, la scurtă distanță unul de celălalt, au primit aseară pe telefoane locuitorii comunei Cașin și alte persoane care se aflau în zonă, fiindu-le semnalată prezența unei ursoaice cu doi pui, chiar în centrul localității.

Oamenii au fost înștiințați asupra pericolului, iar la fața locului s-au deplasat de urgență polițiști, jandarmi și pompieri, cu misiunea clară de a determina ursoaica să-și ia puii și să se îndepărteze de zona populată.

Animalul sălbatic a fost izgonit în cele din urmă de forțele de ordine, dar mai târziu a apărut informația potrivit căreia ursoaica și puii au dat atacul la o stână din comună.

Din spusele primarului Cosmin Curelea, ursoaica ar fi ucis o capră, pe care a început să o mănânce. Ciobanul a fugit speriat, iar intervenția câtorva localnici cu ATV-urile nu a avut nici un efect, în ciuda zarvei create. Animalul nu doar că nu s-a retras în pădure, ci a continuat să-și devoreze prada.

Localnicii cred că ar putea fi vorba despre aceeași ursoaică ce ar fi dat iama în gospodăria unui consilier local din Cașin, la stupii cu miere.

În momentul de față, un grup condus de primarul Cosmin Curelea s-a deplasat la stâna unde s-ar fi produs atacul, pentru a evalua situația. (foto: imagine ilustrativă)

Vom reveni cu detalii.