În această perioadă se desfășoară ședințele cuprinzând ceremonia de constituire a consiliilor locale/consiliului județean, cu participarea consilierilor validați în baza rezultatelor obținute la alegerile locale ce au avut loc în data de 27 septembrie 2020. Astăzi a avut loc ședința de învestire a noului președinte al CJ Bacău, Valentin Ivancea (foto mic), precum și a noilor consilieri județeni aleși pe 27 septembrie. Printre aceștia se numără și cinci politicieni din Onești, Valerian Vreme, Gelu Panfil, Daniel Munteanu, Florentin Iftime și Cezar Olteanu, cu mențiunea că unul dintre ei a lipsit motivat, din cauza unei răceli. 

Joi, 22 octombrie 2020 a avut loc, de la ora 11.00, sedința de constituire a Consiliului Local Bacău.

Vineri, 23 octombrie 2020, s-au desfășurat sedințele de constituire a consiliilor locale în Dărmănești, Scorțeni și Moinești.

Sâmbătă, 24 octombrie 2020, s-a desfășurat ședințele de constituire a Consiliului Local Pârjol și a Consiliului Județean Bacău.

În componența noului Consiliul Județean au intrat și cinci politicieni din Onești: Valerian Vreme (PMP), Gelu Panfil (PSD), Daniel Munteanu (PSD), Florentin Iftime (USR) și Cezar Olteanu (PNL).

Primii doi au șanse reale de a fi aleși de colegii consilieri pe cele două funcții de vicepreședinți ai CJ.

Florentin Iftime (USR) a absentat motivat de la ședința de învestire, din cauza unei răceli.

Daniel Munteanu, care este și antrenorul formației Aerostar Bacău, a ajuns la ședința de învestire direct de la meci, echipa sa jucând în această dimineață cu FC Comuna Recea, în Liga 2 (partida s-a încheiat cu victoria oaspeților, cu scorul de 3-2).

Alte ședințe de învestire în județ

Duminică, 25 octombrie 2020, au fost stabilite să se desfășoare ședințele de constituire a Consiliului Local Ghimeș-Făget – ora 14.00, Palanca – ora 16.00 și Brusturoasa – ora 18.00.

Luni, 26 octombrie 2020, au fost stabilite să se desfășoare sedințele de constituire a consiliilor locale în Bârsănești, Letea Veche, Măgura (toate la ora 10.00), Berești Tazlău, Sărata, Mărgineni, Sascut, Colonești, Ungureni (ora 11.00), Hemeiuși (ora 12.00), Căiuți și Odobești (ora 13.00), Berzunți, Corbasca, Secuieni, Orbeni, Valea Seacă, Faraoani, Parincea (ora 14.00).

Urmează a fi stabilite și celelalte sedințe.

Sedințele de învestire se vor desfășura în prezența prefectului, subprefecților sau a unui reprezentant al Instituției Prefectului – județul Bacău, desemnat prin ordin al prefectului.

De asemenea, se vor asigura condițiile sanitare și se vor respecta măsurile legale pentru evitarea răspândirii noului coronavirus SARS CoV2.

Vom reveni cu detalii de la ședința de învestire a președintelui și a consilierilor CJ, ce s-a desfășurat la Centrul de Afaceri Bacău. (foto mare: imagine ilustrativă)