Ziua de sâmbătă ne aduce vreme instabilă în majoritatea zonelor, averse abundente, cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt. Doar în vestul ţării găsim vreme mai bună, iar maximele pleacă de la 20…21 de grade în depresiuni şi ajung pe la 29 de grade în zona Banatului.

În Dobrogea şi cu Bărăgan avem soare şi atmosferă plăcută în prima parte a zile. Mai târziu, însă, încep să apară norii şi vin ploi zgomotoase, destul de consistente. Temperaturile, puţin mai scăzute decât ieri, se opresc la 25…26 de grade

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera devine instabilă după-amiaza şi seara. O să plouă în mai multe reprize şi s-ar putea să cadă grindină. Temperaturile urcă până la 26 de grade, iar la noapte, cerul se degajează treptat.

La fel va fi şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina: vreme bună de dimineaţă; ploi şi multă instabilitate după prânz. Se pot strânge cantităţi mari de apă, în intervale scurte de timp, şi este risc de inundaţii pe multe râuri din zonă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, avem atmosfera schimbătoare, cu înnorări şi averse, pe seară şi dupa lăsarea nopţii. Până atunci, atmosfera se menţine destul de însorită şi se ating în jur de 24….25 de grade.

În vestul ţării găsim vreme bună, soare cu nori şi mai puţine ploi. Pe aici va fi mai cald decât în celelalte regiuni, iar în Banat se vor înregistra 29 de grade. La noapte, însă, apar averse serioase şi în această zonă.

În Transilvania o să plouă destul de mult. Vor fi averse, cu tunete, fulgere şi vânt puternic, iar în zonele înalte, cantităţile de apă pot trece de 30 L/mp. Temperaturile se opresc pe la 23…24 de grade, iar la noapte mai vin ceva ploi.

Şi în Oltenia se mai adună norii; apar alte serii de averse, dar zărim şi soarele din când în când. Maximele ajung pe la 27 de grade, iar atmosfera se linişteşte pe timpul nopţii.

Nici sudul ţării nu scapă de ploi. Acestea se înmulţesc în a doua parte a zilei şi pot aduce cantităţi însemnate de apă. Va fi un pic mai răcoare decât ieri şi vom avea cel mult 24…25 de grade.

În Bucureşti, instabilitatea creşte din nou după prânz. Sunt anunţate ploi zgomotoase, destul de consistente, cu vânt intens, poate şi grindină. Pe la amiază se ating în jur de 25 de grade, iar noaptea ne-aduce vreme bună şi o minimă de 15 grade. (sursa: stirileprotv.ro; foto: imagine ilustrativă)