Ca urmare a avariilor repetate produse la conducta magistrală din Parcul Măgura din orașul Târgu-Ocna, prin care este alimentat cu apă și Municipiul Onești și a lipsei unei date certe de remediere a acestora de către Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), astăzi, 16.09.2019, la sediul Primăriei Municipiului Onești, s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență (C.L.S.U.).

În cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență Onești unde s-au luat următoarele decizii:
1. Instalarea a 16 puncte de distribuire a apei menajere către populație în următoarele zone: str. Viitorului, str. Aurora, str. Mercur 2, str. Emil Rebreanu, b-dul Oituz nr. 4-6, Aleea Parcului 13-15, Parcare Primăria Veche, Cartier Mal, b-dul Oituz nr. 35, bloc “K”, str. Mărășești nr. 10 și nr. 12, Biserica Catolică de pe str. Pajura, Parcare “Jysk”, str. Mărășești nr. 1 și Cartier TCR;
2. Distribuirea de apă potabilă către persoanele cu situație dificilă aflate în evidența DGAS;
3. Înaintarea unei propuneri către Instituția Prefectului Județului Bacău de sistare a cursurilor la toate unitățile școlare și preșcolare de pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Onești, până la remedierea avariilor și reluarea furnizării apei în flux continuu, pentru evitarea riscurilor de îmbolnăvire a copiilor și cadrelor didactice. (sursa text și foto: facebook.com/Primăria Municipiului Onești)