Incident grav în comuna Ghelința, din județul Covasna: un băiețel de opt ani a fost atacat de un urs, marți dimineață, relatează stirileprotv.ro.

Copilul era în fața casei, iar părinții i-au auzit strigătele și l-au dus repede la spital. Puștiul are câteva zgârieturi, dar este încă traumatizat de cele întâmplate

Întâmplarea a avut loc la nouă și jumătate dimineața. Localnicii spun că ursul, un exemplar adult, a coborât din pădure pe albia râului și a ieșit direct în mijlocul satului. În încercarea de a părăsi zona locuită a intrat pe o stradă înfundată. Acolo a dat nas în nas cu copilul, care se juca în fața porții.

Martorii spun că animalul a sărit în fugă peste băiețel și l-a zgâriat. Părinții au ieșit repede din casă și au dus copilul la spitalul din Târgu Secuiesc, unde a fost examinat și pansat.

Localnicii spun că ursul intră deseori în satul lor. De altfel, județul Covasna este renumit pentru numărul mare de exemplare care frecventează zonele locuite de oameni. În ultimele trei săptămâni, la telefonul de urgență 112 au fost semnalate 78 de asemenea apariții, în 29 de localități.

Între comuna Ghelnița din județul Covasna, unde s-a produs incidentul, și municipiul Onești sunt circa 75 de kilometri. (foto: captură video)