Pompierii militari continuă să se lupte cu flăcările în încercarea de a lichida incendiul de pădure din comuna Asău, sat Apa Asău, care se manifestă pe o suprafață de circa 6 hectare.

Incendiul a izbucnit ieri după-amiază (n.r. – sâmbătă, 21 aprilie), iar pompierii, deși încă mai au mult de lucru pentru a lichida toate focarele,  au reușit să împiedice extinderea flăcărilor. Alături de pompieri acționează jandarmi, voluntari SVSU Asău și lucrători de la Ocolul Silvic.

“Au acționat 61 de pompieri militari (n.r. – de la Bacău, Onești, Moinești), 31 de jandarmi, 20 de voluntari SVSU Asău și 15 lucrători de la Ocolul Silvic Asău. În această dimineață se va realiza schimbul de efective. Suprafața afectată a rămas neschimbată, și anume aproximatix 6 hectare”, a declarat mr. Andrei Grecu, ofițerul de presă al ISUJ Bacău.

La fața locului sunt prezente și o echipă pirotehnică, zona fiind cunoscută drept bogată în elemente de muniție rămasă neexplodată din timpul Primului Război Mondial.

De altfel, în urma misiunii de cercetare și detectare a terenului, echipa pirotehnică a identificat două cartușe calibru 7,92 mm.

Astăzi vor acționa pentru stingerea incendiului un număr de 125 de pompieri militari.

Vom reveni cu detalii.