O nouă misiune aeromedicală la heliportul Spitalului Județean de Urgență Bacău: un pacient în vârstă de 51 ani, cu ruptură vasculară de aortă, a fost transferat la Iași pentru intervenție chirurgicală de urgență.

Din Bacău, de pe heliportul SJU, decolarea a avut loc la ora 18.30.

Heliportul de la SJU Bacău face parte din proiectul de modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Heliportul a fost inaugurat în noiembrie 2022.

Investiţia reduce semnificativ durata transporturilor medicale pe calea aerului, cu posibilitatea transportării pacienţilor direct în Unitatea de Primiri Urgenţe. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la aproximativ 4 milioane de euro, bani care provin din fonduri Europene.

„Am inaugurat una dintre cele mai moderne platforme din ţară, destinată operaţiunilor de aterizare/decolare pentru elicopterele SMURD şi punerea în funcţiune a celui de-al doilea accelerator din cadrul Secţiei de Radioterapie. Heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, reprezintă un obiectiv extrem de important, parte a proiectului integrat ce a mai inclus lucrări de modernizare, extindere şi dotare a infrastructurii Unităţii de Primiri Urgenţe. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la aproximativ 3,6 milioane de euro”, declara la momentul inaugurării heliportului Valentin Ivancea, preşedintele Consiliului Județean Bacău.