Ninsorile abundente din ultimele ore i-au determinat pe administratorii drumurilor naționale să impună anume restricții de circulație. Astfel, de două drumuri naționale din județul Harghita, circulația pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone a fost restricționată.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că sunt semnalate ninsori abundente, astfel că traficul rutier se desfășoară alternativ, pe un sens, pe DN 73A, între localitățile Râșnov și Predeal, județul Brașov.

Ninge abundent și s-a impus restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone pentru DN 13A, între loc. Miercurea Ciuc și Căpâlnița, jud. Harghita și pentru DN 15, între loc. Tulgheș și Toplița, jud. Harghita.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare și se circulă în condiții de iarnă, dar nu sunt impuse restricții de trafic, în zona montană a județelor Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Prahova și Vrancea. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe DN7, tronsonul kilometric 216 (Călinești) – 229 (Câineni), județul Vâlcea, sunt semnalate căderi de pietre de pe versanți, nefiind înregistrate persoane rănite, ci doar pagube materiale. Traficul rutier se desfășoară îngreunat. Acționează echipaje CNAIR pentru curățarea carosabilului.

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud, Mangalia și Midia. (foto: imagine ilustrativă)