Este alertă la spitalul din Târgu Cărbunești, după ce instalaţia de oxigen s-a oprit, în urma unei defecțiuni. Autoritățile au declanșat Planul roșu de intervenție, notează observatornews.ro.

Doi pacienți au murit, la Târgu Cărbunești. Prefectul județului susține, însă, că starea lor era gravă și că medicii nu pot asocia decesul cu defectiunea de la instalația de oxigen.

Informații de ultimă oră anunță faptul că, la această oră, autoritățile încearcă să identifice sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din județ, pentru a fi redistribuite către cel din Târgu Cărbunești. O parte dintre pacienți sunt deja transportați cu ambulanțele către alte spitale.

„Au fost mobilizate echipe de ajutor din partea celorlalte spitale din judeţ, de unde au fost mobilizate cinci ambulanţe SMURD şi alte patru ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. De asemenea, din judeţele limitrofe au fost mobilizate mai multe maşini pentru victime multiple şi trimise butelii de oxigen care să poată fi utilizate temporar până la remeiderea situaţiei. Este exclus ca din Capitală să poată fi trimise ajutoare”, a declarat Raed Arafat în cadrul unei emisiuni TV.

Spitalul din Târgu Cărbunești este unitate Covid și are 15 paturi ATI. Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat că aproximativ 100 de bolnavi erau internați la Spitalul din Târgu Cărbunești.

La nivelul județului Gorj a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Din cadrul ISU Gorj s-au deplasat în sprijin 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe SMURD, cu 16 butelii cu oxigen.

Totodată, din județele limitrofe acționează următoarele resurse:

  • ISU MH – 3 ambulanțe SMURD
  • ISU HD – 1 autospecială pentru transport victime multiple
  • ISU DJ – 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanță SMURD
  • ISU VL – 1 microbuz, 2 ambulanțe SMURD.

Mijloacele dislocate transportă în total 67 butelii de oxigen. Misiunea este în dinamică. (foto: observatornews.ro)