Căliți în vâltoarea luptelor pe care le-au susținut în ultimul sezon al campionatului județean de seniori, unde au jucat pentru FC Viitorul Curița, în baza unui parteneriat reciproc avantajos, juniorii sub 19 ani de la CSȘ Onești au ajuns în pragul unei performanțe incredibile, la care nu visa nimeni la începutul stagiunii.

Echipa lui Sorin Stanciu a câștigat Campionatul Județean U19, organizat de Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Bacău și, din această postură, a obținut dreptul a participa la Turneul Semifinal U19 de la Buzău, competiție ce se desfășoară sub egida FRF și care este în plină desfășurare.

În primele trei apariții în cadrul Turneului Semifinal de la Buzău, CSȘ Onești și-a trecut în cont numai victorii: 2-1 cu Sportul Chișcani, la debut, 3-0 cu AS Viitorul Întorsura Buzăului, iar ieri, 3-1 cu ACS Inter Dorohoi.

Cele trei victorii au adus-o pe CSȘ Onești în postura de a evolua, astăzi, pentru o performanță de excepție: calificarea la Turneul Final, între cele mai bune patru echipe U19 din țară!

CSȘ Onești o va înfrunta în meciul decisiv pe AFC Metalul Buzău, nimeni alta decât echipa gazdă a turneului.

Turneul Final se va desfășura după următorul program (nu se cunoaște deocamdată gazda competiției):

23 iunie 2022 jocurile semifinale (Semifinala 1 și Semifinala 2)
24 iunie 2022 finala (învingătoarele din jocurile semifinale).

Calificare CSȘ Onești la Turneul Final Under 19 ar reprezenta o performanță remarcabilă pentru fotbalul oneștean.