Mai mulți părinți ai unor elevi din Târgu Ocna ce sunt înscriși la școli din Onești s-au plâns că directorii instituțiilor de învățământ respective le refuză copiilor lor prezența la cursuri, pe motiv că provin dintr-o localitate cu numeroase cazuri de îmbolnăviri de COVID, rata incidenței cumulate fiind mai mare de 3/1000 de locuitori.

Deputatul Theodora Șotcan a primit la rândul ei mai multe solicitări din partea părinților acestor copii să rezolve problema și s-a adresat conducerii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bacău. Răspunsul ISJ: directorii școlilor din Onești trebuie să-i primească la cursuri pe elevii din Târgu Ocna!

“Ca urmare a unor solicitări venite din partea parinților unor elevi din Tg. Ocna, ai căror copii sunt înscriși la școlile din Onesti și care au fost notificați că nu li se permite accesul la cursuri, am luat legătura cu Inspectoratul Școlar. Acesta a transmis un comunicat directorilor din Onești în vederea renunțării la această măsura abuzivă.

Atașez comunicatul ISJ Bacău:

Referitor la elevii care au domiciliul în localitățile cu rata incidenței cumulate mai mare decât 3/1000 de locuitori, precizez că în urma discuției cu dna director de la DSP Bacău a rezultat că pot merge la unitățile de învățământ din altă localitate la care sunt înscriși.

Directorii unităților de învățământ din Onești să revină asupra deciziei de a nu-i primi la școală pe elevii cu domiciliul în Târgu Ocna!”, se arată într-o postare a parlamentarului, pe pagina sa de Facebook. (foto: imagine ilustrativă)