Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 9 mai – 6 iunie 2022. Specialiștii au anunțat vremea va fi una caldă, cu temperaturi de vară. Vor fi valori maxime de peste 25 de grade Clesius, însă nu vor lipsi ploile, vijeliile şi grindina din mai multe zone din ţară.

„Pe parcursul săptămânii viitoare nu vor lipsi alternanţele termice de la o zi la alta. Vor fi întervale cu vreme mai caldă mai ales în sudul şi în sud-estul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara, cu precãdere în nordul, centrul şi sud-vestul ţãrii, precum şi în zonele montane şi submontane, unde vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, iar cele valorile minime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Cel mai cald va fi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi Moldova.

Vremea 9 – 16 mai

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest și de sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice.

Vremea 16 – 23 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea 23 – 30 mai

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice.

Vremea 30 mai – 6 iunie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de sud și de sud-est a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. (foto: imagine ilustrativă)