La ora actuală, la nivelul judeţului Bacău, 562 persoane sunt monitorizate la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău, iar până la data 11.03.2020 au fost testate 11 persoane (7 cazuri care prezentau simptome şi 4 persoane carantinate), rezultatele investigaţiei de laborator pentru 4 persoane sunt negative pentru COVID-19, restul fiind în lucru, informează DSP Bacău, într-un comunicat de presă.

Numărul persoanelor aflate în carantină în spaţiile special amenajate este de 4.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE: 0800800358, destinată persoanelor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID–19 (coronavirus), care are program de functionare permanent. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

ATENȚIE! În cazul evenimentelor cu număr maxim de 200 de participanti, se except emiterea avizului DSP. (foto: imagine ilustrativă)